Hitta telefonnummer

Sök telefonnummer

Vill du hitta ett telefonnummer? Ibland kan det vara bra att kunna ta reda på vems telefonnummret är som ringer, innan man svarar. Eller har det ringt när du inte kunnat svara? Då vill du söka telefonnummer på internet!

Ibland kanske man tvärtom bara vet en adress och vill ha reda på telefonnummret. Vissa sajter på internet tillåter att du matar in tex gatuadress, postnr och ort och som resultat får du upp alla som bor på den adressen och deras resp telefonnummer (även mobilnummer). Detta var inte möjligt en tid tillbaka men nu är det alltså en enkel match. Man kan t.o.m. söka efter personer på deras födelsedag / födelsedatum / personnummer och få fram namn, adress och telefonnummer. Visst låter det smidigt? Men samtidigt lite läskigt, i vårat "officiella" land är allt öppet för alla, vilket självklart även kan utnyttjas av mindre vänliga tankar (läs kriminella).

Har man skyddat nummer däremot blir det svårare, då ska man inte kunna hitta telefonnummer, adress osv osv på dessa sajter. Dock förekommer det andra, mindre seriösa, sajter som på något sätt får tag på även dessa telefonnummer och publicerar dom. Vilket självklart kan ställa till stor skada om man inte vill bli "hittad".