Nummerupplysning

Ändra telefonnummer uppgifter

Har du flyttat? Eller vill du inte att dina telefonnummer, adress, personuppgifter osv ska synas på söksidorna Eniro, Hitta osv?

Normalt sett så publiceras alla telefonnummer på olika söktjänster och katalogtjänster. Det är operatören som ditt telefonnummer kommer ifrån som "delar med sig" av dessa uppgifter. Ibland vill man ändra eller ta bort sitt telefonnummer från söksidor, kataloger och söktjänster, vilket inte alltid är så lätt.

Hur kommer mina uppgifter ut på internet?

När du beställer ett nytt telefonnummer, tex ett mobiltelefon-abonnemang eller kontantkort men även fasta telefonnummer har din operatör, tex Telia, Telenor, Tre, Comviq, Tele2 uppgifter om dig, din adress osv. Dessa uppgifter delas sedan ut till katalogtjänster, tex Eniro, Hitta.se, som i sin tur gör ditt telefonnummer och dina kontaktuppgifter sökbara och lätt att hitta för vem som helst.

Jag vill inte att mitt telefonnummer ska synas

Vill du inte att dina uppgifter ska vara sökbara kan du kontakta söksajter för telefonnummer som Eniro, Hitta.se osv, men det kan vara svårt att veta om några fler har dina uppgifter, det finns många andra sajter som samlar på dessa uppgifter som tyvärr inte gärna tar uppgifterna.
Istället för att leta upp söktjänster och be dom ta bort din information kan det vara enklare att kontakta din operatör direkt, och be om att dina uppgifter inte ska publiceras på internet eller i kataloger.
Vill man vara extra säker bör man kontakta både sin operatör och dom söktjänster som redan har publicerat uppgifterna och be samtliga ta bort dessa.

Ändring av uppgifter

Vissa söktjänster erbjuder även ändring av uppgifter, kan vara smidigt om du tex har flyttat och din operatör inte uppdaterat sina uppgifter om dig, din adress osv.

Telefonnummerupplysning kan inte ta bort några uppgifter åt er, det är respektive telefonoperatör som kan göra detta. Ta kontakt med din operatör om du vill ta bort eller ändra dina uppgifter, telefonnummer, adress osv.

Hur söker jag?

Du kan söka efter land (tex England), landskod (tex +44 eller 44) eller ett helt telefonnummer (tex +44111223344).

Hittar inte landet?

Saknar du något land eller en söksida som vi bör ha med så skicka in ett förslag. Du kan även skicka in förslag på fler funktioner vi borde ha på sidan.

Fler funktioner

Saknar du någon funktionalitet på sidan? Kontakta oss med tips och förslag, vår strävan är en ständig förbättring av sidan.

2 kommentarer

 1. M 09/12 22:49

  Ta bort min adress

  • Telefonummerupplysning 11/12 10:48

   Hej, vilken adress?

 2. Hej 28/9 22:09

  stäng av detta mobil nummer 070270xxxx

  • Telefonummerupplysning 29/9 08:58

   Hej, din mailladress fungerar inte, vv maila in till oss.


(Egen profilbild till dina kommentarer, registrera dig här)

Hjälp oss bli bättre genom att gilla sidan »

Telefonnummerupplysning - hjälper dig hitta telefonnummer utomlands. Kontakta oss gärna via e-post | TV tablå

 • Synpunkter