Nummerupplysning

Kontantkort

Kontantkort används där man vill betala i förskott, sen kan man ringa tills pengarna är slut. I många fall är det fördelaktigt med kontantkort om man inte ringer så mycket och vill slippa abonnemangskostnader varje månad. Det är också ett bra sätt att kontrollera sina telefonkostnader. Idag kan man beställa kontantkort till mobiltelefon hos alla operatörer men även till fasta telefoner via tex bredband.

Oregistrerat kontantkort

Kontantkort kan beställas via nätet eller köpas direkt i butik. Normalt är ett nytt kontantkort oregistrerat, dvs det finns inga uppgifter om vem som äger och använder kontantkortet. Det innebär att nummerupplysning på oregistrerade kontantkort inte går. Det går alltså inte att söka uppgifter om vilken person eller företag som äger kontantkortet, samma resultat som att ringa med skyddat nummer.
Med ett oregistrerat kontantkort ringer du anonymt.

Registrera kontantkort

Mobiltelefonoperatörer erbjuder ofta en bonus vid registrering av kontantkort. Anledningen är såklart att operatörerna vill att deras telefonnummer ska vara sökbara. Bonus för registrering kan tex vara 100 kr att ringa för eller fria samtal i en månad.
Registrera ditt kontantkort och få pengar.

Flytt av kontantkort till annan operatör

Det telefonnumret som är kopplat till ett kontantkort kan flyttas till en annan operatör. Ibland vill man byta operatör av olika anledningar, det kan vara tex bättre täckning, bättre samtalspriser. Tänk på att om du vill flytta ditt kontantkorts-telefonnummer till en annan operatör måste det vara registrerat hos ursprungsoperatören. Har du ett oregistrerat kontantkort måste du alltså registrera det först innan du kan begära flytt.
Du kan inte flytta ett oregistrerat kontantkort.

Beställa kontantkort

Idag kan man beställa kontantkort (sk startpaket) från alla operatörer via nätet. Hos vissa operatörer är det gratis (tex Comviq), medan andra tar en mindre avgift. Du kan även köpa kontantkort hos affärer, Ica, Coop, Pressbyrån, 7-eleven osv.
Täckning (mobiltäckning), hastighet (3g, 4g osv) och kostnader (pris för samtal, surf, sms/mms) skiljer sig mellan operatörerna. Jämför kontantkort noga innan du beställer.
Vilket kontantkort tycker du fungerar bäst? Kommentera gärna nedan.

Hur söker jag?

Du kan söka efter land (tex England), landskod (tex +44 eller 44) eller ett helt telefonnummer (tex +44111223344).

Hittar inte landet?

Saknar du något land eller en söksida som vi bör ha med så skicka in ett förslag. Du kan även skicka in förslag på fler funktioner vi borde ha på sidan.

Fler funktioner

Saknar du någon funktionalitet på sidan? Kontakta oss med tips och förslag, vår strävan är en ständig förbättring av sidan.

1 kommentar

  1. Milka Jovic 22/11 10:05

    hej! kan hjälpa mig ,varifön är en nummer 0014152348950

    • Telefonummerupplysning 22/11 10:11

      Hej, 001 är USA, så prova söka på sidan telefonnummer usa


(Egen profilbild till dina kommentarer, registrera dig här)

Hjälp oss bli bättre genom att gilla sidan »

Telefonnummerupplysning - hjälper dig hitta telefonnummer utomlands. Kontakta oss gärna via e-post | TV tablå

  • Synpunkter